ABN-AMRO

In een grootschalig project werd nieuw personeelssalarissysteem (PeopleSoft) ingevoerd. Refis heeft het projectmanagement ondersteund met metrieken over voortgang en kwaliteit van het testtraject. Mede op grond daarvan heeft Refis adviezen gegeven met betrekking tot de testplannen en testontwerpen.

Refis heeft de bevindingenregistratie voor de testtrajecten van het personeelsdeclaratiesysteem geanalyseerd. Op grond daarvan zijn coderingen aangepast zodat rapportages aan het management een beter beeld geven van de kwaliteit van het systeem en het testtraject.

Als gevolg van een tijdelijke vacature op de afdeling HRS/Application Management heeft Refis bij deze afdeling de organisatie en begeleiding van de dagelijkse testwerkzaamheden op zich genomen. Daarnaast is door Refis een meetsysteem ingevoerd waarmee het management de productiviteit en effici├źntie van de afdeling kan bewaken. Naar aanleiding daarvan is de wijze waarop de gebruikersacceptatietests worden uitgevoerd gestructureerd en gestandaardiseeerd. Het resultaat: er wordt gewerkt volgens een vaste procedure, met gebruikmaking van standaard documenten voor logische en fysieke testgevallen en voor defectregistratie. Testresultaten worden tevens electronisch vastgelegd. Het testen is hierdoor controleerbaar, herhaalbaar en overdraagbaar geworden.