Spring naar de inhoud
U bent hier: home » Media » Artikelen

PDF-bestanden bekijken?

icon PDF Om bestanden met dit icon te kunnen bekijken, gebruik een PDF-reader, zoals Adobe Reader. Download de reader gratis van Adobe.com.

Artikelen

Refis heeft over diverse onderwerpen publicaties op haar naam staan.

TOPAAS model

Rijkswaterstaat is bezig om op alle primaire waterkeringen en andere kunstwerken probabilistisch beheer te introduceren. Centraal in de aanpak van probabilistisch beheer is de risicoanalyse, die sturend is in de testintervallen, gegarandeerde reparatietijd en modificaties. Ook het falen van de gebruikte software is gemodelleerd.

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft een consortium van Det Norske Veritas, Movares, Technische Universiteit Eindhoven, Logica, Intermedion en Refis een methode ontwikkeld die zowel richtlijnen geeft voor het modelleren van softwarefalen in foutenbomen als het schatten van de faalkans van een taakuitvoering door een softwaremodule.

Deze methode is TOPAAS genoemd: Task Oriented Probability of Abnormalities Analysis for Software.
icon file format TOPAAS - de theorie v2.pdf (807 kB)

Two case studies in applying statistical models in software development (Ed Brandt, Rob Henzen, Alessandro Di Bucchianico en Isaac Corro Ramos)

In het oktobernummer (2007) van Quality Engineering verscheen een artikel van Refis en TU/e waarin twee voorbeelden van toepassing van software betrouwbaarheidsmodellen worden besproken: Keywords: goodness-of-fit test; GOS models; ML estimate; model selection matrix; NHPP models; software reliability; software testing; trend test
Quality Engineering externe site

Site-ontwikkeling: 2 use it